Recept: Caesarsallad
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Caesarsallad

Betyg
67 röster

Klassisk Caesarsallad med kyckling, krispig romansallad, knaperstekt bacon, hyvlad parmesanost och frasiga brödkrutonger. Vänd ner salladen i en makalöst god dressing av färskpressad citronjuice, sardellfiléer och vitlök. Servera salladen med bröd.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2010.

Ingredienser

Dressing

  • 1/2 vitlöksklyfta
  • 5 sardellfiléer
  • 1 äggula
  • 1 dl riven parmesanost
  • 1 1/2 tsk färskpressad citronjuice
  • ca 3/4 dl neutral olja
  • 1 krm salt

Sallad

  • kött från kycklingklubba
  • romansallad
  • knaperstekt bacon
  • hyvlad parmesanost
  • brödkrutonger eller vitlöksbröd

Så här gör du

  1. Dressing: Mixa vitlöksklyfta, sardellfiléer, äggula, riven parmesanost och färskpressad citronjuice med stavmixer eller i en matberedare. Tillsätt olja i en tunn stråle samtidigt som du fortsätter att mixa. Smaka av med salt.
  2. Sallad: Blanda dressingen med kött från en kycklingklubba och romansallad i bitar. Toppa med knaperstekt bacon och hyvlad parmesanost.
  3. Strö över brödkrutonger eller servera salladen med vitlöksbröd.
Tips

Se till att alla ingredienser till dressingen håller samma temperatur, så spricker den inte lika lätt.