Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Burgundisk kyckling

Betyg
2 röster

Testa att laga till en burgundisk kycklinggryta. Grytan är riktigt mustig och mättande och passar utmärkt som middagsmat. Servera den burgundiska kycklingen tillsammans med pasta eller potatis.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 1997.

Ingredienser

  • 1 stekt eller grillad kyckling
  • 100 g tärnat bacon
  • 250 g schalottenlök eller smålök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 200 g champinjoner
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 tsk timjan
  • 1 dl rött vin
  • 2 dl hönsbuljong
  • ev 1 tsk maizena majsstärkelse
  • kokt pasta eller klyftpotatis till servering

Så här gör du

  1. Dela kycklingen i bitar. Skala löken och vitlöken. Dela lök och champinjoner om de är stora.
  2. Fräs fläsk, lök, vitlök och champinjoner i en låg vid gryta.
  3. Rör i tomatpuré och timjan. Späd med vin och buljong. Lägg i kycklingbitarna och låt dem småkoka ca 5 minuter. Red ev med maizena utrört i lite kallt vatten.
  4. Servera med kokt pasta eller klyftpotatis.