Recept: Bulgursallad med tonfisk, ägg och citrondressing
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Bulgursallad med tonfisk, ägg och citrondressing

8 röster

Bulgursallad med tonfisk, ägg och citrondressing är lättlagat och smakrikt. Den goda citrondressingen rör du lätt ihop och den passar perfekt med tonfisken. Servera gärna med pitabröd till.

Detta är ett recept från Buffé nr 8, 2007.

Ingredienser

  • 4 port bulgur
  • 4 ägg
  • 2 paprikor
  • 1 dl kalamataoliver utan kärnor
  • 2 burkar tonfisk (à 200 g)
  • 1 kruka persilja
  • 1 1/2 msk pressad citronjuice
  • 1 dl olivolja
  • 1 tsk dijonsenap
  • 1 tsk salt
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 dl rostade solrosfrön
  • 4 pitabröd

Så här gör du

  1. Koka bulgur enligt förpackningens anvisning. Hårdkoka äggen.
  2. Skölj och kärna ur paprikan. Skär den i strimlor. Skala och klyfta äggen. Häll av oliver och tonfisk i ett durkslag.
  3. Skölj och hacka persiljan. Blanda med citronjuice, olivolja och dijonsenap. Smaka av med salt och peppar.
  4. Blanda bulgur, paprika, oliver och tonfisk med dressingen. Lägg äggklyftorna ovanpå och strö över solrosfrö. Servera med pitabröd.

För alla

Gör glutenfri: byt bulgur mot quinoa eller kokt ris. Servera med glutenfritt bröd.
Gör mjölkfri: använd mjölkfritt bröd.
Gör äggfri: uteslut äggen, välj bröd utan ägg.