Bulgursallad
En hälsosam och vegetarisk bulgursallad som du svänger ihop på bara 30 minuter. Härliga ingredienser som körsbärstomater, oliver och färska örter får det att kännas som att du är vid Medelhavet.
Ingredienser
4 portioner
3 dl bulgur
2 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger
2 krm salt
1 krm malen svartpeppar
2 msk färsk oregano (2 msk färsk oregano motsvarar ca 1 tsk torkad)
1 rödlök
250 g körsbärstomater
3 morötter
20 stora gröna oliver
färska örter
citronolja
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg men innehåller gluten.Näringsberäkningen är exkl. citronolja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1453 KJ / 347 kCal
Fett11 g
Salt1 g
Kolhydrater50 g
Protein9 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentar
gott
Hermina
2015-03-23