Bruschetta med parmesankryddad böncrème
Den parmesankryddade böncrèmen är en toppenröra att klicka på snittar. Röran påminner lite om hummus, fast "på italienska" och flera snäpp godare. Dagsgammalt vitt bröd passar perfekt att rosta och bjuda till den krämiga röran på stora vita bönor.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2014
Ingredienser
8 portioner
1 baguette (eller färdiga bruschetta på påse)
olivolja för pensling
Böncrème
1 burk kokta stora vita bönor (ca 400 g)
1 1/2 dl riven parmesan
finrivet skal av 1/2 citron
2 tsk färskpressad citronjuice
1 kvist färsk rosmarin (eller 1/2 tsk torkad, för 8 personer)
2 tsk olivolja
3 msk vatten
1 krm salt
1/2 krm peppar
3 msk kapris
För alla
Gör glutenfri: Välj glutenfri baguette eller färdig crostini.
Gör laktosfri: Kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: Välj mjölkfritt ostalternativ, kontrollera innehållet i brödet.
Gör äggfri: Känsliga äggallergiker bör välja ost utan konserveringsämnet E1105 Lysozym. Kontrollera innehållet i brödet.
Gör så här
Tips
Ett alternativ om det är många gäster är att lägga böncrèmen i en vacker skål och strö över kapris. Ställ skålen på ett fat och lägg bruschettaskivor runt om kanten. Låt gästerna gör sina egna snittar med hjälp av en kniv.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi800 KJ / 191 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater21 g
Protein9 g
Kommentarer