Recept: Bröd i stekpanna
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Bröd i stekpanna

12 röster

Baka härliga väldoftande bröd i stekpanna. Ingen ugn behövs till dessa smakfulla bröd, du gräddar dem på spisen i en stekpanna. Utmärkt till frukost eller när helst du vill ha färskt bröd!

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 2010.

Ingredienser

12 små bröd
  • 4 dl dinkel- eller vetemjöl
  • 2 dl grahamsmjöl
  • 5 msk blandade frön (t ex psyllium-, lin- och sesamfrön)
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk brödkryddor
  • 2 dl vatten

Så här gör du

  1. Blanda alla torra ingredienser. Tillsätt vattnet och knåda ihop till en deg. Låt vila övertäckt ca 20 minuter.
  2. Tryck ut till platta bröd med händerna, ca 1/2 cm tjocka och 7–8 cm i diameter.
  3. Baka/stek bröden i en torr stekpanna under lock, ca 5 minuter på varje sida.

För alla

Innehåller gluten. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.