Recept: Bönrisotto med currystekta fiskbullar
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Bönrisotto med currystekta fiskbullar

Betyg
2 röster

Denna risotto med röda bönor och fiskbullar är en risrätt som får en härlig vändning när du kryddar med curry och tillsätter banan. Använd vanligt långkornigt ris och fiskbullar i buljong så lagar du enkelt en god middag till familjen.

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 3 dl långkornigt ris
  • 1 msk flytande margarin
  • 6 dl vatten
  • 1 tsk salt
  • 2 burkar röda bönor (à 400 g)
  • 2 burkar fiskbullar i buljong (à 375 g)
  • 2 bananer
  • 1 msk flytande margarin
  • 1 msk curry

Så här gör du

  1. Skala och finhacka löken. Fräs löken med riset i flytande margarin. Häll på vatten och salt. Låt koka under lock ca 20 minuter.
  2. Skölj av bönorna med kallt vatten och låt rinna av. Vänd ner bönorna i riset när ca 5 minuter återstår av koktiden.
  3. Låt fiskbullarna rinna av. Skala och skär bananerna i bitar. Hetta upp flytande margarin, gärna med curry. Fräs fiskbullar och banan några minuter. Vänd ner i det färdigkokta riset.
  4. Servera risotton med grön sallad och gärna en klick matyoghurt.

För alla

Curry innehåller bockhornsklöver vilket sojaallergiker kan reagera på.