Recept: Bönburgare med cole slaw
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 minuter

Bönburgare med cole slaw

10 röster

Smakfulla bönburgare som du enkelt tillagar själv. Dessa goda burgare av vita bönor är smaksatta med salt och peppar och serveras med en underbar hemmagjord cole slaw av yoghurt och vitkål. Servera bönburgarna och cole slaw i bröd.

Ingredienser

  • 2 burkar vita bönor (à 400 g)
  • 1 ägg
  • 2 msk potatismjöl
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 msk olja

Cole slaw

  • 400 g vitkål
  • 2 dl matyoghurt
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • 1 krm peppar
  • 1 - 1 1/2 msk senap

Så här gör du

  1. Cole slaw: Strimla kålen fint med osthyvel eller på matberedarens skärskiva. Doppa kålen hastigt i kokande vatten och låt rinna av. Blanda kålen med matyoghurt och smaksätt med salt, socker, peppar och gärna senap.
  2. Spola hastigt av bönorna med kallt vatten. Mixa bönorna i matberedare. Tillsätt ägget och potatismjöl. Smaka av med salt och peppar.
  3. Forma smeten till 4 burgare (för 4 port) som steks i olja ca 4 minuter per sida.
  4. Värm hamburgerbröden enligt förpackningens anvisning.
  5. Servera bönburgarna i bröden med cole slaw och tomatklyftor till.

För alla

Bönburgare med cole slaw innehåller gluten, ägg och mjölk.
Gör glutenfri: Använd glutenfritt hamburgerbröd
Gör äggfri: ersätt ägget med 1-2 msk extra potatismjöl.
Gör mjölkfri: Matyoghurten kan ersättas med äkta majonnäs utrörd i lite kallt vatten.

Tips

Strimla gärna i lite andra grönsaker eller örter i cole slawen tex paprika i olika färger, morötter, majs, persilja osv.

Frukt är gott som dessert.