Bön- och spenatburgare med solrosfrön och halloumi

Betyg 4.1 av 5.
61 personer har röstat
1
Bön- och spenatburgare med solrosfrön och halloumi

Fantastiskt mumsig vegetarisk burgare på stora vita bönor, spenat, solrosfrön och halloumi. Servera med en vackert grön guacamole med hett sting från picklad chili, krämig srirachamajonnäs och knapriga rotfruktschips på toppen.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2016

Bön- och spenatburgare med solrosfrön och halloumi

Ingredienser

4 portioner

Bön- spenatburgare

2   förp kokta stora vita bönor (à 400 g)
2 dl  fryst, tinad bladspenat
1 tsk  anchochilipulver
1 tsk  malen spiskummin
1/2 dl  majsstärkelse
1 tsk  salt
150 g  halloumi (eller fetaost)
1 dl  osaltade rostade solrosfrön
1 dl  finhackad koriander
rapsolja

Srirachamajonnäs

1 dl  majonnäs
1 msk  srirachasås (stark chilisås)

Guacamole

2 tsk  inlagd röd/grön hackad jalapeño (eller picklad chili, se länk under steg 6)
2   mogna avokador
1 msk  färskpressad limejuice
1/2 dl  hackad koriander
2 krm  flingsalt

Till servering

4   hamburgerbröd
chips (gärna rotfruktschips)

För alla

Gör glutenfri: välj glutenfritt hamburgerbröd.
Gör laktosfri: byt halloumi mot laktosfri fetaost. Välj lämpligt bröd.
Gör mjölksproteinfri: byt ut halloumi/fetaost mot tofu. Välj mjölkproteinfritt bröd.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs. Kontrollera innehållet i hamburgerbrödet.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.1 av 5.
61 personer har röstat

Kommentar

Vi älskar dessa burgare och bjuder gärna våra gäster på dem. Enkla att laga, supergoda att äta! Perfekt fredagsmat.

Erika

2021-02-10

Näringsvärde per portion

Energi4322 KJ / 1033 kCal
Fett59 g
Salt5 g
Kolhydrater74 g
Protein36 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Chilihummus på vita bönor
Betyg 4.9 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillade chips
Betyg 4.1 av 5.
10 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Anchochilirub
Betyg 1.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kycklingrub med anchochili
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Bönburgare med vita bönor
Betyg 4.5 av 5.
13 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Biff i rökig vinmarinad
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga