Blomkåls- och torsksoppa
En ofantlig god och fräsch fisksoppa med de angenäma ingredienserna blomkål, potatis och torsk och ljuvliga smaker från vitlök och curry. Du serverar den krämiga soppan med nybakat bröd och middagen är fulländad.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2005
Ingredienser
4 portioner
1 gul lök
1 - 2 msk margarin
2 vitlöksklyftor
1 msk curry
600 g blomkål
5 potatisar
3 hönsbuljongtärningar
10 dl vatten
2 dl vispgrädde
400 g torsk alt hoki eller sej
färsk koriander till garnering
salt
För alla
Soppan är fri från gluten och ägg, men känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet E1105, Lysozym, Parmigiano-Reggiano. Innehåller mjölk.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1760 KJ / 420 kCal
Fett25 g
Kommentarer
Varför 3 st buljongtärningar? Låter mycket...
Ulla
2022-01-13Supergod! Hade i extra curry, 2 morötter, och liten skvätt citron också. Den här kommer vi att göra om!
Viktoria
2021-10-24Så god! Tog en liten svätt vitvinsvinäger i 👍
Veronica
2020-08-18