Blodpudding med äppel- och lökfräs

Betyg 4.4 av 5.
24 personer har röstat
4
Blodpudding med äppel- och lökfräs

Aptitlig blodpudding kryddad med ingefära och till en fruktig blandning av fräst lök, äpplen och bacon. Servera med en klick lingonsylt eller rårörda lingon.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2010

Blodpudding med äppel- och lökfräs

Ingredienser

1 portion
1/2   gul lök
1   litet äpple
1/2   paket bacon (à 140 g)
3 - 4   skivor blodpudding (à ca 50 g)
1/2 tsk  malen ingefära
1 msk  smör
nymalen svartpeppar
rårörda lingon eller lingonsylt till servering

För alla

Läs noga ingrediensförteckningen på blodpuddingen. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: byt smör mot laktosfritt matfett.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
24 personer har röstat

Kommentarer

Jag serverade kallt potatismos till eller ett glas mjölk. Riktigt gott och så blir man pigg!

Margareta

2021-05-19

Gott och nyttigt. G

Margareta

2021-05-19

mycket gott

Sven göran

2019-08-20

Testa liknande recept

Ugnspannkaka med lingon och äpple
Betyg 3.7 av 5.
44 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnspannkaka med bacon och äpple
Betyg 4.1 av 5.
145 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Ugnspannkaka med äpple, grönkål och bacon
Betyg 4.6 av 5.
24 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Boudin Noir
Betyg 2.9 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Baconpannkaka i ugn
Betyg 3.9 av 5.
35 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Ugnspannkaka med bacon och gurka
Betyg 4.1 av 5.
510 personer har röstat
Under 30 min att tillaga