Blåbärspaj

Betyg 3.8 av 5.
769 personer har röstat
62
Blåbärspaj

En lättlagad men ack så god och njutbar blåbärspaj. Så ut i skogen och plocka en liter blåbär som du lägger i botten på en form, strör klassisk smuldeg över och gräddar i ugn. Servera blåbärspajen ljummen med len marsansås, vispad grädde eller glass.

Ett recept från:
Buffé nr 7, 1996

Blåbärspaj

Ingredienser

4 portioner

Fyllning

1 l  blåbär
1 dl  socker (drygt)
2 msk  vetemjöl

Smuldeg

100 g  smör
1/2 dl  socker
2 dl  vetemjöl

Till servering

marsansås
vispad grädde
eller glass

För alla

Fri från ägg. Innehåller gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfrit smör och laktosfri vaniljvisp/grädde/glass.
Gör mjölkproteinfri: byt ut smör mot mjölkproteinfritt matfett och servera med mjölkproteinfri ersättningsprodukt till vaniljvisp/grädde/glass.

Klimatanpassa

Gör mer klimaträtt: byt ut smör till margarin. Detta leder till en halvering av klimatpåverkan från maträtten.

Gör så här

Tips

Gillar du mycket smuldeg så dubbla gärna mängden deg.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
769 personer har röstat

Kommentarer

Väldigt vattning och för lite deg!

Johanna

2024-01-08

Använde havregryn istället för mjöl, och endast potatismjöl på bären. Jättegott!

Pauline

2023-12-19

Så gott, gött

Abdiqani

2023-12-17

Näringsvärde per portion

Energi2142 KJ / 512 kCal
Fett22 g
Salt0.31 g
Kolhydrater71 g
Protein4 g

Testa liknande recept

Bakade päron och blåbär med havrekrisp
Betyg 4.8 av 5.
17 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Glutenfri blåbärspaj
Betyg 4.8 av 5.
45 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Blåbär med citronzest
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Världens godaste äppelsmulpaj
Betyg 4.3 av 5.
2632 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Smulpaj med blåbär och hallon
Betyg 3.9 av 5.
157 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Vanilj- & basilikamarinerade bär med mascarponeglass
Betyg 2.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 45 min att tillaga