Recept: Biffsallad
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 min

Biffsallad

Betyg
8 röster

Prova på denna läckra biffsallad med rostade pinjenötter, körsbärstomater och vacker rucola, du kommer inte bli besviken! Salladen mättar och smakar fantastiskt gott utan att ta för lång tid i köket.

Detta är ett recept från Buffé nr 2, 2004.

Ingredienser

  • 2 askar körsbärstomater eller pärltomater (à 500 g)
  • 10 basilikablad
  • 100 g rucolasallad
  • 150 g lövbiff
  • smör
  • 20 g rostade pinjenötter
  • salt och peppar

Dressingen

  • 3 msk mild olivolja
  • 2 tsk balsamvinäger
  • flingsalt

Så här gör du

  1. Skär tomaterna i vardera 4 delar. Strimla basilikan och skölj salladen.
  2. Strimla lövbiffen och stek på hög värme med lite smör. Salta och peppra. Blanda biffen, basilikan, salladen och tomaterna.
  3. Rör ihop dressingen och häll över salladen. Vänd runt försiktigt och strö över pinjenötterna.

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör mjölkfri: stek biffen i olja i stället för smör.

Tips

Receptet är provlagat för 4 portioner men passar även för 10 bufféportioner.