Biff Rydberg

Betyg 4.4 av 5.
132 personer har röstat
19
Biff Rydberg

En lyxigare variant av pyttipanna med enkla och fina råvaror som ryggbiff, potatis och lök i fokus. Vill du servera den som man gjorde 1911? Lägg det tärnade köttet i mitten på ett fat, löken i en krans runt köttet och potatisen ytterst. Bjud på rå äggula och senap som tillbehör.

Biff Rydberg

Ingredienser

4 portioner
8   stora potatisar
600 g  ryggbiff eller oxfilé
3   gula lökar
1/2   kruka persilja
ca 5 msk  smör
ca 3 msk  olja
salt och vitpeppar

Till servering

äggulor och senap

För alla

Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkproteinfritt margarin.
Gör äggfri: uteslut äggulorna.

Näringsberäkningen är inkl. tillbehör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.4 av 5.
132 personer har röstat

Kommentarer

Var finns senapsgrädden?

Torbjörn

2024-03-09

Brukar göra ett senapssmör till med smör, diverse senapssorter och persilja och dutta på så det smälter lite. Favoriträtt!

Karin

2024-01-13

Jag såg nu att ugnen var för att hålla potatisen varm 😅

Malin

2023-11-20

Näringsvärde per portion

Energi2906 KJ / 695 kCal
Fett37 g
Salt2 g
Kolhydrater46 g
Protein42 g

Testa liknande recept

Stekt salt sill med lökgrädde
Betyg 4.4 av 5.
42 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Potatisbröd
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Omelettsufflé
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pytt Jansson
Betyg 4 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Coeur de filét Provencale
Betyg 4.5 av 5.
66 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Torsk i ugn med ägg- och dillsås
Betyg 3.9 av 5.
52 personer har röstat
Under 45 min att tillaga