Beer can chicken med coleslaw
Beer can chicken med coleslaw är en helgrillad kyckling som grillas över en burk öl för smak och saftighet. Både roligt och gott! Servera med en klassisk coleslaw på vitkål, morot, majonnäs och dijon. Grillad mango och färskpotatis är också gott till den grillade kycklingen.
Ingredienser
4 portioner
1 hel kyckling eller BBQ beer can chicken
1 tsk flingsalt med jod
1 krm peppar
1/2 dl bbq-sås
1 burk öl (à 33 cl)
Coleslaw
7 dl finstrimlad vitkål
1 stor morot
2 dl lätt crème fraiche
1/2 dl majonnäs
2 tsk dijonsenap
2 tsk rödvinsvinäger
1 tsk socker
flingsalt med jod
svartpeppar
Till servering
mango
färskpotatis
För alla
Kontrollera ingrediensförteckningen på BBQ-såsen och majonnäsen.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör glutenfri: välj glutenfri öl.
Gör laktosfri: välj laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3204 KJ / 767 kCal
Fett30.2 g
Kolhydrater65.9 g
Protein50.1 g
Kommentarer