Basilikadoftande kyckling med pressad potatis
Finns det något godare än kyckling kryddad med färska örter? I detta recept har vi kryddat möra kycklingfiléer med basilika som ger en härlig smak. Serveras tillsammans med pressad potatis, crème fraiche, sockerärter och soltorkade tomater.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 48 2012
Ingredienser
4 portioner
900 g potatis
1 citron
ca 600 g kycklingfilé
1 msk smör eller margarin
salt och peppar
1 dl vatten
1 hönsbuljongtärning (eller 1 1/2 msk fond)
1 1/2 dl crème fraiche
1 kruka basilika
150 g sockerärtor
100 g soltorkad tomat (strimlade)
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på buljongen/fonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett. Byt ut crème fraiche mot imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).
Gör så här
Tips
Barntips! Vissa barn vill gärna ha en överblick på vad de äter. Om så är fallet i er familj så är det lättaste att ta undan några kycklingfiléer och servera separat.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2309 KJ / 553 kCal
Fett20.9 g
Kolhydrater43.1 g
Protein42.2 g
Kommentarer
Mycket gott, kändes precis som fler skrivit lyxigt. Mycket smak som är balanserade tillsammans. Gästerna gav det toppbetyg.
Therese
2020-01-18Hej Therese! Tack för din kommentar. Kul att ni alla gillade receptet. Hälsningar Ulrika
Redaktionen
2020-01-21Mkt lättlagad, och super god.
Inga-lill
2013-01-19Gott, snabbt och lyxigt. Absolut en ny favorit!
Jeanette
2012-12-04