Basilikabiff

Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat
8
Basilikabiff

Basilikabiff har en utsökt smak av basilika, delikat parmesanost och utskuren biff. Biffen är relativt lätt att göra och passar utmärkt både till vardagsmiddagen och när man bjuder in gäster.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2002

Basilikabiff

Ingredienser

30 portioner
3 kg  utskuren biff
2 dl  pinjenötter
1 - 1 1/2 msk  salt
1 tsk  grovmald svartpeppar
4 dl  pesto (hemlagad eller från burk)
4 dl  grovriven eller hyvlad parmesan
2   krukor basilika

För alla

Fri från gluten om man väljer att servera med bön- eller potatissallad men innehåller ägg och mjölk.
Gör mjölkfri: uteslut osten och laga egen pestosås utan ost.
Gör äggfri: känsliga äggallergiker bör välja parmesanost utan konserveringsmedlet lysozym, E 1105, och bör även kontrollera innehållet i pestosåsen.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.8 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Har blivit en standardrätt hos oss. Lätt att laga. Passar både till bjudning och en helgmiddag i familjen. Alla tycker om den. Vi har haft den på matsedeln i över fem år.

Evamaria

2006-03-28

Kanongod rätt som passar fint på buffén.

Sofia

2006-01-17

Underbar bjudrätt. Smakar proffsigt trots att det är lätt att laga. Perfekt vid student, födelsedagsfester eller andra tillfällen med många gäster.

Anna

2004-09-09

Testa liknande recept

Linguine al pesto (Gudfaderns pasta)
Betyg 4.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pestorisoni
Betyg 4.5 av 5.
2 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pesto på nässlor
Betyg 4.9 av 5.
12 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Chilipesto
Betyg 4.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Pesto alla genovese
Betyg 2.7 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Mildlöksklyftor med Spenatpesto
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga