Barbecuesås
Tomatbaserad barbecuesås som du enkelt gör själv. Muscovadosocker, apelsin och worcestershiresås förstärker smakerna. Grym till revbensspjäll och grillat kött.
Ett recept från:
Buffé nr 6, 2022
Ingredienser
7 dl
2 rödlökar
1 vitlöksklyfta
4 1/2 cm ingefära
1 msk olivolja
1 dl mörkt muscovadosocker
2 msk tomatpuré
1 dl färskpressad apelsinjuice
2 msk sherry eller rödvinsvinäger
1 msk dijonsenap
1 msk worcestersås
400 ml passerade tomater
För alla
Fri från laktos, mjölkprotein och ägg. Innehåller gluten.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi431 KJ / 103 kCal
Fett2 g
Salt0.1 g
Kolhydrater18 g
Protein1 g
Kommentarer
Vart bra men hade väl i för mycket ingefära för det tog över hela smaken
Jonas
2022-02-03Hur länge står sig såsen i kylen?
Maria
2021-08-08Hej Maria! På en väl rengjord flaska i kylen borde den hålla 3-4 veckor. Lycka till! Hälsningar Michelle
Redaktionen
2021-08-10