Recept: Balsamicorostad kycklingfilé med morötter och fetaoströra
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 45 min

Balsamicorostad kycklingfilé med morötter och fetaoströra

17 röster

Grönsakerna rostas i ugnen och kycklingfiléerna marineras i balsamvinäger och honung och får därmed en sötsyrlig smak. Till detta en fetaoströra.

Detta är ett recept från Matkassen v 17, 2012.

Ingredienser

  • 500 g morötter
  • 500 g fast potatis
  • 1 hel vitlök
  • 2 msk olja
  • 1 tsk torkad timjan
  • salt och peppar
  • 600 g kycklingfilé
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 msk flytande honung
  • 1 dl crème fraiche
  • 150 g fetaost
  • 1/2 huvud savoykål
  • 1 msk olja
  • 1/2 dl vatten

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Skala och halvera morötterna på längden. Klyfta potatisen. Halvera hela vitlöken.
  3. Blanda morot, potatis och vitlök med hälften av oljan, timjan, salt och peppar på en plåt.
  4. Rosta mitt i ugnen ca 15 minuter.
  5. Bryn kycklingen i resten av oljan i en stekpanna. Blanda en marinad av balsamvinäger och honung. Lägg kycklingfiléerna i marinaden.
  6. Lägg kycklingen på rotsakerna och stek vidare i ugnen ca 15 minuter eller tills kycklingen är genomstekt och rotfrukterna mjuka.
  7. Blanda crème fraiche med smulad fetaost. Gröp ur en rostad vitlökshalva och blanda med röran. Smaka av med salt och peppar.
  8. Strimla kålen och fräs tillsammans med olja i en stekpanna. Tillsätt vattnet och låt kålen ångas mjuk. Krydda med salt och peppar och servera tillsammans med kyckling, rotfrukter och fetaoströra.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfri crème fraiche och fetaost.
Gör mjölkproteinfri: uteslut fetaosten och byt ut crème fraichen mot mat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).