Balsamicobräserad fläskfilé med rödkålsrisotto
Balsamvinäger och rödkål är smaker som gifter sig med varandra. Risotton är krämig och vackert rosa och köttet musigt efter att ha brässerats i balsamvinäger, schalottenlök och kalvfond.
Ett recept från:
ICAs matkasse v 11 2012
Ingredienser
4 portioner
ca 550 g fläskfilé
salt och peppar
1 schalottenlök
1 msk smör
1 msk olivolja
1/2 dl balsamvinäger
2 dl vatten
1 1/2 msk kalvfond
Rödkålsrisotto
300 g rödkål
1 schalottenlök
1 äpple
1 msk olivolja
svartpeppar
1 dl vatten
1 msk vitvinsvinäger
8 dl vatten
2 1/2 msk kycklingfond
1 msk smör
3 dl risottoris (arborio eller carnaroli)
50 g parmesan
För alla
Läs noga ingrediensförteckningen på kycklingfonden. I övrigt är rätten fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkfritt margarin och uteslut parmesanosten.
Gör så här
Tips
Kockknepet: Om man masserar in salt i kålen blir den snabbare mjuk.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2806 KJ / 671 kCal
Fett26.3 g
Kolhydrater61.1 g
Protein45 g
Kommentar
Jag tycker att arbetsgången i receptet är i fel ordning, som det nu gjordes fick ju köttet stå klart ganska länge medan risotton och kålfräset lagades. Tog onödigt lång tid pga det. Vi bytte ut rödkålen mot savoykål och äpplet mot päron, det blev både gott och ganska vackert!
Margareta
2012-03-17