Recept: Bakpotatis med räkröra
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Över 60 min

Bakpotatis med räkröra

Betyg
8 röster

Festliga och goda bakpotatisar med räkröra av räkor, gurka, rödlök och minifraiche. Dessa läckra potatisar med röran av räkor kan till stor del tillagas i förväg.

Detta är ett recept från Buffé nr 1, 2005.

Ingredienser

  • 4 bakpotatisar
  • 2 små rödlökar
  • 1 stor knippa dill
  • 4 dl minifraiche
  • 4 tsk sötstark senap
  • 1 liten gurka
  • 200 - 300 g skalade räkor
  • salt
  • svartpeppar

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 225°C.
  2. Beräkna 1 potatis per person. Skölj bakpotatisen och stick några hål i den med en provsticka. Baka mitt i ugnen på galler i 50-60 minuter. Låt vila en kort stund. Skär ett kryss i varje potatis med en liten vass kniv. Tryck ihop potatisen så att den öppnar sig. Använd gärna en hadndduk så bränner du inte fingrarna. Fyll med en god röra.
  3. Skala och finhacka rödlöken. Skär dillen fint. Blanda med minifraiche och senap.
  4. Skär gurkan i små tärningar och blanda i röran. Rör i räkorna, men spara några till garnering. Salta och peppra. Servera röran i bakpotatisarna.

För alla

Rätten är fri från gluten och ägg men innehåller mjölk och laktos.
Gör laktos- och mjölkfri: använd Sour Supreme (innehåller soja) eller krämig tofu i stället för minifraiche.