Bakad spetskål med BBQ-sås
På grillen blir spetskålen härligt mjuk. Välj helst en söt barbecuesås för den rätta, karamelliga effekten. Kålen går även bra att tillaga i ugnen. Utmärkt som tillbehör till grillat kött eller som grönt tillbehör till en god korv.
Ett recept från:
Buffé nr 5, 2014
Ingredienser
4 portioner
1 spetskål (à ca 400 g)
2 msk olivolja
1/2 tsk salt
1 krm peppar
1 dl söt barbequesås
För alla
Kontrollera noga innehållet i BBQ-såsen.
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Sätt ugnen på 225°C. Lägg spetskålen i en ugnsform. Sätt in mitt i ugnen ca 25 minuter eller tills kålen är mjuk och fått fin färg.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi464 KJ / 111 kCal
Fett7 g
Salt1.04 g
Kolhydrater11 g
Protein1 g
Kommentar
I den är
Jonas
2021-05-29