Recept: Avokado- och ädelostsallad med valnötter
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 15 minuter

Avokado- och ädelostsallad med valnötter

6 röster

Otroligt fräsch sallad som innehåller matig avokado och smakrik ädelost. Salladen går lätt och snabbt att tillaga. Du skär lök, tomat och gurka och lägger upp tillsammans med avokadon. Strö slutligen ädelost och valnötter över salladen!

Ingredienser

  • 2 avokador
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök
  • 150 g färdigskuren sallad
  • 140 g ädelost
  • 1 dl valnötter

Till servering

  • bröd

Så här gör du

  1. Skala, kärna ur och skär avokadorna i tärningar. Blanda citronsaften och olivoljan och vänd ner i avokadon.
  2. Skär tomaterna i halvor. Dela gurkan på längden gröp ur kärnhuset och skär den i skivor. Skala och hacka löken. Blanda allt i en skål.
  3. Skär osten i bitar eller smula ner den i salladen. Toppa med valnötterna.
  4. Till servering: Servera salladen med bröd.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.

Näringsvärdet är beräknat inkl bröd.

Näringsvärde per portion
Energi:
1977 kJ / 473 kcal
Protein:
13,8 g
Kolhydrat:
22,9 g
Fett:
35,3 g
Salt:
1,19 g
0 - 0,7 kg CO -e/portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /portion
0 - 0,7 kg CO -e /portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer