Recept: Avokado- och ädelostsallad med valnötter
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 15 min

Avokado- och ädelostsallad med valnötter

Betyg
5 röster

Otroligt fräsch sallad som innehåller matig avokado och smakrik ädelost. Salladen går lätt och snabbt att tillaga. Du skär lök, tomat och gurka och lägger upp tillsammans med avokadon. Strö slutligen ädelost och valnötter över salladen!

Ingredienser

  • 2 avokador
  • 2 msk pressad citronsaft
  • 2 msk olivolja
  • 250 g körsbärstomater
  • 1/2 gurka
  • 1 rödlök
  • 150 g färdigskuren sallad
  • 140 g ädelost
  • 1 dl valnötter

Så här gör du

  1. Skala, kärna ur och skär avokadorna i tärningar. Blanda citronsaften och olivoljan och vänd ner i avokadon.
  2. Skär tomaterna i halvor. Dela gurkan på längden gröp ur kärnhuset och skär den i skivor. Skala och hacka löken. Blanda allt i en skål.
  3. Skär osten i bitar eller smula ner den i salladen. Toppa med valnötterna.
  4. Servera salladen med bröd.

För alla

Innehåller laktos och mjölkprotein.
Gör glutenfri: Välj glutenfritt bröd.