Ärtig linssoppa med skinkquesadilla
Den klassiska torsdagsrätten ärtsoppa är fantatisk, men tar tid att laga enligt konstens alla regler. Det råder vi bot på med en snabbvariant där gula ärter ersätts av röda linser. Fläsket i soppan omvandlar vi till kokt eller rökt skinka och lägger i ostiga quesadillas.
Ett recept från:
Buffé nr 8, 2015
Ingredienser
Skinkquesadilla
För alla
Linssoppa:
Fri från gluten.
Gör laktosfri: välj laktosfritt matfett eller enbart olja. Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller olja. Kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Gör äggfri: kontrollera innehållet i buljongtärningen.
Skinkquesadilla
Fri från ägg, men kontrollera brödet.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.
Gör laktosfri: kontrollera innehållet i brödet.
Gör mjölkproteinfri: kontrollera innehållet i brödet och välj mjölkproteinfritt ostalternativ.
Gör så här
Tips
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Klimatguide
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer