Äppelpaj med smak av kardemumma
En lite annorlunda, men ack så god variant av äppelpaj, med ingredienser som kardemumma och solrosfrön. Servera gärna äppelpajen med kvarg smaksatt med vaniljsocker eller med glass.
Ingredienser
4 portioner
6 äpplen
2 dl fiberhavregryn
1/2 dl solroskärnor
1/2 dl brun farin
1 tsk stötta kardemummakärnor
1/2 dl flytande margarin
För alla
Äggfri.
Glutenfri: välj ren havre.
Laktosfri: välj laktosfritt matfett. Välj laktosfri vispgrädde.
Mjölkproteinfritt: välj mjölkfritt margarin. Välj havrebaserad vaniljsås eller glass.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer
Gott!
Nils
2014-07-28god och annorlunda äppelpaj. saknade den välbekanta kanelsmaken, men man kanske kan ha i aningens kanel nästa gång...
Anna
2007-11-03