Äppelkompott med kanel

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat
0
Äppelkompott med kanel

Denna äppelkompott är en härlig blandning av äpplen, socker, kanel, kardemumma, farin och vaniljstång. Passar utmärkt att servera som dessert eller efterrätt och är dessutom supergod! Servera kompotten tillsammans med knapriga kanelsmulor och njut!

Äppelkompott med kanel

Ingredienser

4 portioner
4   stora äpplen
1 dl  vatten
1/2 dl  strösocker
1/2 dl  brun farin
1   hel kanelstång
5   kardemummakärnor
1/2   urskrapad vaniljstång

Kanelsmulor

2 dl  havregryn
2 tsk  kanel
2 msk  muscovadoråsocker

För alla

Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfria havregryn framställda på ren havre.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
10 personer har röstat

Kommentarer

Testa liknande recept

Kryddig äppelkompott
Betyg 5 av 5.
3 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Äppelpaj med smak av kardemumma
Betyg 3.4 av 5.
18 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Ugnsbakad vaniljcrème
Betyg 4.8 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Sockerkringlor
Betyg 2.9 av 5.
228 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krämbulle
Betyg 4.2 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarbersoppa med citron och kardemummayoghurt
Betyg 4.8 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga