Äppelflarn med kardemumma

Betyg 3.3 av 5.
53 personer har röstat
7
Äppelflarn med kardemumma

Tunna äppelskivor, mandelkräm och smördeg är grunden i denna dessert. Strössla flarnen med en socker- och kardemummablandning innan du gräddar dem. Servera med glass, vaniljsås eller smaksatt kvarg.

Äppelflarn med kardemumma

Ingredienser

4 portioner
1/2   rulle smördeg (à 250 g)

Mandelkräm

50 g  rumstempererat smör
1/2 dl  mandelmjöl
2 msk  florsocker
1   äggula

Äpplen

1 msk  smör
2   äpplen (gärna Ingrid Marie)
1 msk  strösocker
1/2 msk  krossade kardemummakärnor

Till servering

glass, vaniljsås eller smaksatt kvarg

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfri smördeg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör och laktosfri smördeg. Servera med laktosfritt tillbehör.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett och mjölkproteinfri smördeg. Servera med mjölkproteinfritt tillbehör.

Näringsberäkningen är per port inkl kvarg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
53 personer har röstat

Kommentarer

Ingen höjdare. Var platta och tråkiga i smaken.

Rebecca

2023-12-05

Kanongott och glass till mums

Catharina

2023-11-06

Toppengoda. Funkar även med rabarber!

Cecilia

2022-01-15

Näringsvärde per portion

Energi1758 KJ / 421 kCal
Fett30 g
Salt0.2 g
Kolhydrater28 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Semmelkladdkaka i långpanna
Betyg 4.8 av 5.
25 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Semmelkladdkaka
Betyg 3.4 av 5.
421 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Glutenfri pajdeg på mandelmjöl
Betyg 3.7 av 5.
10 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Glutenfri smulpaj med rabarber och kardemumma
Betyg 4.5 av 5.
52 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rabarber- och mandelpaj
Betyg 4.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Mazariner
Betyg 3.7 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga