Apelsin- och rosmarinstekta kycklinglår med granatäpplesallad

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat
1
Apelsin- och rosmarinstekta kycklinglår med granatäpplesallad

Granatäpple sätter god smak i salladen och ger med sin krispighet en fin kontrast till den ugnsstekta kycklingen. Enkel att tillaga är den här rätten, men resultatet är både vackert och gott.

Ett recept från:
ICAs matkasse v 13 2012

Apelsin- och rosmarinstekta kycklinglår med granatäpplesallad

Ingredienser

4 portioner
4   port ris eller annat gryn

Kyckling

1/2   apelsin
900 g  kycklingklubbor
2   vitlöksklyftor
1/2   kruka rosmarin
1 msk  olivolja
salt och peppar

Granatäpplesallad

1/2   apelsin
1   granatäpple
1 msk  olivolja
1   vitlöksklyfta
1 msk  flytande honung
salt och peppar
65 g  mangoldskott

För alla

Rätten är fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
5 personer har röstat

Kommentar

Kycklingen var god men salladen ingen höjdare

Charlotte

2012-04-02

Näringsvärde per portion

Energi2261 KJ / 541 kCal
Fett18.2 g
Kolhydrater56.6 g
Protein35.2 g

Testa liknande recept

Granatäppelsirap
Betyg 4.6 av 5.
15 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Krispig brysselkål med granatäpple
Betyg 3.2 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Gravad lax med granatäpple
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Lammkorv och ris Marrakech med frukt och mandel
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Bellini med granatäpple
Betyg 4.5 av 5.
10 personer har röstat
Över 60 min att tillaga