Älggryta med trattkantareller

Betyg 4.2 av 5.
76 personer har röstat
13
Älggryta med trattkantareller

Vad passar bättre på hösten än denna mustiga och smakrika gryta på älgkött och trattkantareller! Servera med potatispuré och lingon.

Älggryta med trattkantareller

Ingredienser

4 portioner
600 g  grytbitar av älg
2 msk  rapsolja
2   gula lökar (i bitar 2 x 2 cm)
2   skalade morötter i stavar
200 g  skalad rotselleri i bitar
2   vitlöksklyftor
2 msk  tomatpuré
3 msk  flytande viltfond
3 msk  konc äppeljuice
1 l  vatten
20 g  torkade trattkantareller eller färska (20 g torkade motsvarar 200 g färska)
1 tsk  torkad timjan
1 tsk  torkad rosmarin
2   lagerblad
1 msk  majsstärkelse
salt och peppar

Till servering

potatispuré
rårörda lingon

För alla

Kontrollera noga innehållet i fonden.
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: servera med laktosfri potatispuré.
Gär mjölkproteinfri: servera med mjölkproteinfri potatispuré.

Gör så här

Tips

Ska din potatispuré smaka mer? Riv i västerbottenost!

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.2 av 5.
76 personer har röstat

Kommentarer

Smakade gott

Elizabeth

2022-08-26

Mycket god. Tillagade dagen innan smakerna gifte sig verkligen! Gott med mos....

Ingela

2021-01-25

Lyfter med fördel om man tillsätter några enbär och gör en liten redning med en skvätt grädde (för de som kan/vill). Håller med om att äppeljuicen kunde man både ha och mista. Vår blev väldigt god med en ökad mängd kryddörter.

Hans

2021-01-12

Näringsvärde per portion

Energi1897 KJ / 453 kCal
Fett11 g
Salt4.06 g
Kolhydrater45 g
Protein40 g

Testa liknande recept

Viltgryta
Betyg 3.4 av 5.
175 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älggryta med rötter
Betyg 3.4 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Älgstek med porter och svamp
Betyg 3.4 av 5.
13 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Rådjursgryta med syltlök och timjan
Betyg 4.3 av 5.
67 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Renskavsröra med trattkantareller och messmör
Betyg 3.8 av 5.
18 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Syltade kantareller med rosmarin
Betyg 4.2 av 5.
16 personer har röstat
Över 60 min att tillaga