Agnes gratäng

Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat
8Klimatsmart
Agnes gratäng

Den här vegetariska gratängen är mycket tilltalande och lättlagad. Färskpotatis, morötter och bladspenat får sällskap av blåmögelost och matlagningsgrädde innan du skjutsar in det i ugnen.

Ett recept från:
Buffé nr 6, 2008

Agnes gratäng

Ingredienser

6 portioner
1 kg  färskpotatis
300 g  morötter
1 1/2 msk  smör
100 g  sockerärtor
80 g  bladspenat
140 g  blåmögelost
2 1/2 dl  matlagningsgrädde
1 tsk  salt
2 krm  peppar

För alla

Fri från gluten och ägg. Innehåller mjölk.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.8 av 5.
19 personer har röstat

Kommentarer

En favorit som vi lagar flera gånger om året.

Britta

2021-11-20

Lättlagat och mättande. Jag blandade förutom gorgonzola och ädelost även i vegansk ost. Mycket gott som ensamrätt men gott även till kött eller fisk.

Maria

2021-09-11

Fantastisk överraskning! Otroligt smakfullt och gott, samtidigt lättlagat. Passar som vegetarisk rätt men hade även gjort sig som en lyxig potatisgratäng till en god köttbit. Tummen upp

Johan

2021-07-14

Näringsvärde per portion

Energi1285 KJ / 308 kCal
Fett17.9 g
Salt1.86 g
Kolhydrater26.6 g
Protein7.9 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Ostiga hjärtan
Betyg 3.2 av 5.
5 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kalkon med spenat och blåmögeldressing
Betyg 4 av 5.
2 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Under 30 min att tillaga
Kyckling med kapris och rödbetor
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Kycklinggratäng
Betyg 4 av 5.
33 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Grillade fikon
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Under 30 min att tillaga