Recept: Äggröra på hampafrön
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Äggröra på hampafrön

8 röster

En fräsch och riktigt smarrig japan-inspirerad äggröra med rostade hampafrön som får en krämig konsistens av crème fraiche. Servera röran till frukost eller som en lättare lunchrätt.

Detta är ett recept från Buffé nr 11, 2008.

Ingredienser

  • 1/2 dl hampafrön (skalade eller oskalade)
  • 1/2 dl sesamfrön (gärna svarta)
  • 1 noriark (sjögräsark som används till sushi)
  • 1/2 tsk flingsalt
  • 6 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • 1 msk smör

Så här gör du

  1. Sätt ugnen på 200°C.
  2. Rosta hampafrön och sesamfrön i torr stekpanna.
  3. Lägg noriark på gallret i ugnen och rosta i 2-3 minuter eller tills det blir grönt. Smula ner arket i fröblandningen tillsammans med flingsalt.
  4. Vispa ägg med salt. Stek i smör i en kastrull på svag värme under omrörning tills röran är fast, men fortfarande krämig. Rör ner lättcrème fraiche.
  5. Strö över 1 msk fröblandning (för 4 port) och servera till frukost eller som lunchrätt.

För alla

Fri från gluten. Innehåller ägg.
Gör laktosfri: använd laktosfritt smör eller olja, använd laktosfri crème fraiche.
Gör mjölkproteinfri: använd mjölkproteinfritt smör eller olja, använd imat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).