Äggost med rårörda blåbär och grädde

Äggost, denna bohuslänska nationalrätt, försvarar sin plats på efterrättsbord och påskbord i vilken del av landet som helst. Ett fluffigt underverk av ägg, grädde och mjölk som smälter i munnen. Rårörda blåbär stöttar upp med syrlighet och minner om vidsträckta tallskogar.

Gör så här
00:15:00
Har du lagat receptet?
Kommentarer
7 stVar har ni fått det receptet ifrån?🤣
Gunilla
Maria, låter som att den kokat. Den får absolut inte koka, bara ”resa sig” då blir den mjuk och len dock innebär det samtidigt att det blir mindre ostmassa. Lycka till!
Anne
Hur många grader kör ni den på och varför blir den inte len och fin utan lite mer hård och smulig eller hur jag ska förklara Vad gör man för fel 🙄🙄🙄
Maria
Blev helt perfekt, så underbart mjuk o len som en äggost skall vara. Björnbärssylt till är så gott.
Ann
Frida, 6 ägg till 3 liter mjölk så får du ett riktigt recept
Ann-christine
Hej! Har precis gjort äggost men upplever att det är för lite ostmassa? Är det jag som gjort nått fel eller är fyller den inte en hel äggostform?
Frida
Finns det ngt recept för microvågsugn?
Evelyn
Hej Evelyn! Vi har tyvärr inget recept på äggost i micro. Hälsningar Elina
ICA-köket