Recept: ICA Recept
  • Recept
  • Medel
  • Tid: Under 30 minuter

Afrikansk soppa

31 röster

Vill du testa något nytt med en udda, speciell karaktär? Då borde du prova att laga den här charmerande afrikanska soppan. Kryddor som kanel, chili, timjan, kummin och gurkmeja får bekanta sig med varandra och gör tillsammans soppan hissnande god.

Detta är ett recept från Buffé nr 6, 1998.

Ingredienser

  • 1 lök
  • 1 stjälk selleri
  • 1 zucchini
  • 6 små potatisar
  • 2 msk olja
  • 1 l vatten
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 burk hela tomater (à 400 g)
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk gurkmeja
  • 1/2 tsk timjan
  • 1/2 tsk kummin
  • 1/2 tsk kanel
  • 1/2 tsk chilipeppar
  • 1 burk kidneybönor (à 400 g)
  • bröd till servering

Så här gör du

  1. Skala och hacka lök. Strimla selleri och zucchini. Skrapa eller skala små potatisar och skär i bitar.
  2. Värm olja i en gryta stor nog för soppkok. Fräs allt det gröna några minuter.
  3. Häll på vatten, grönsaksbuljongtärningar och hela tomater. Krydda med salt, gurkmeja, timjan, kummin, kanel och chilipeppar. Tillsätt kidneybönorna. Låt koka ca 10 minuter. Servera med bröd.

För alla

Kontrollera ingrediensförteckningen på buljongen. Fri från laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör glutenfri: välj glutenfritt bröd.

Näringsvärde per portion
Energi:
1218 kJ / 291 kcal
Protein:
10,3 g
Kolhydrat:
44,4 g
Fett:
5,3 g
Salt:
2,47 g
0 - 0,7 kg CO -e/per portion
1,4 - 2,4 kg CO -e /per portion
0,7 - 1,4 kg CO -e /per portion
0 - 0,7 kg CO -e /per portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Läs mer om våra klimatguidade recept

Lägg till en egen kommentar.

Visa kommentarer