Rotfruktsgryta med tomat, dill och pepparrot

Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat
3
Rotfruktsgryta med tomat, dill och pepparrot

Chili- och pepparrotsgryta med rotfrukter och färska kryddor, ett perfekt avslut på dagen! Den mustiga grytan serveras helst med en grillad sandwich och kryddrostade nötter.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2009

Rotfruktsgryta med tomat, dill och pepparrot

Ingredienser

4 portioner
3   morötter (3 st motsvarar ca 300 g)
2   palsternackor (2 st motsvarar ca 200 g)
1   bit rotselleri (à ca 200 g)
1 msk  olivolja
2   vitlöksklyftor
8   pärllökar
500 g  krossade tomater
2 msk  konc grönsaksfond
8 dl  vatten
2 msk  chilisås
1 msk  rödvinsvinäger
1 tsk  salt
2 krm  svartpeppar
1 dl  färskriven pepparrot
1/2 dl  grovhackad dill

För alla

Läs noga ingredienserna på fonden.
I övrigt är rätten fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
11 personer har röstat

Kommentarer

Mycket gott recept som jag kommer göra många gånger. Ska bara ta hälften av den vattenmängd som står i receptet då det blev lite mycket vätska kvar när allt var klart. Men som sagt, mycket gott var det.. mmmmmm.

Lennart

2017-01-30

Jättegott! Följde receptet precis, det var en väldigt god kombination av dill och pepparrot. Precis som Elisabeth tyckte jag att grytan blev lite tunn - men lite redning fixade ju det snabbt!

Jenny

2009-10-29

God i smaken, ja tog krossade tomater i basilika, uteslöt dillen.Men kalla detta gryta, det blev soppa, för mycket vatten i, annars jätte god

Elisabeth

2009-10-26

Näringsvärde per portion

Energi811 KJ / 194 kCal
Fett5 g
Salt2 g
Kolhydrater28 g
Protein5 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Kokoscurry med rotfrukter
Betyg 3.2 av 5.
112 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Krämig kålsallad med äpple
Betyg 2.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Najadlax med sallad på rotselleri och pepparrot
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Inlagd sill med äpple, dill och pepparrot
Betyg 3.2 av 5.
9 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Laxinlindad torskrygg med grönkålstimbal
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Pepparrotskött med rotfruktsmos och pepparrotssås
Betyg 4.2 av 5.
19 personer har röstat
Över 60 min att tillaga