Citronkräm

Betyg 3.8 av 5.68 personer har röstat
Receptet har 9 kommentarer
Citronkräm

En krämig och god citronkräm som är kanonbra att lägga emellan dina tårtbottnar. Juicen från citronerna ger en syrlig smak som passar bra till många tårtor. En välsmakande kräm som går enkelt och snabbt att vispa ihop.

Ett recept från:
Buffé nr 1, 2002

Citronkräm

Ingredienser

3 dl
2 dl strösocker
3 ägg
juicen av 2 citroner (juicen av 2 citroner motsvarar ca 1½ dl)
50 g smör

Gör så här

00:15:00

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Kommentarer

9 st
  • Jättegott, jag tog med zesten från citronerna och den blev lagom syrlig🙂

    Eva

  • Supergod! Blev en riktig hit i tårtan :)

    Jennifer

  • Vad göra om krämen blir för lös? Ami

    Ann-marie

  • Jättebra.

    Eva

  • citronkrämen var god men jag tyckte det var för mycke socker. Den blev tjock efter 15 - 17 minuter . Kanske byta ut citronsaften mot lime. Bjarne

    Bjarne

  • Det tar längre tid än 15 minuter. Eller också har jag gjort fel varje gång jag gjort citronkrämen!

    Eva

    Hej Eva! Du gör säkert inget fel. Vi har skrivit att det är en cirkatid. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

    Hej Eva! Du gör säkert inget fel. Vi har skrivit att det är en cirkatid. Hälsningar Michelle

    ICA-köket

  • Körde på låg värme. Det blev aningen tjockare än en vattnig soppa, men helt oanvändbart. Troligtvis fel på ratiot ägg/citron

    Björn

    Hej Björn! Vad tråkigt att det inte blev bra. Det är svårt för oss att veta vad som kan ha gått fel. Viktigt är att den inte kokar och att man inte har i smöret förrän när krämen har tjocknat och man har tagit av kastrullen från plattan. Hälsningar Elina

    ICA-köket

  • Enkelt och smidigt! Efter 10 minuter började den tjockna och efter 18 minuter var den klar!

    Fredrik

  • Efter 1h så var den fortfarande bara soppa...

    Perly

    Hej! Viktigt att den har kokat, kanske har det varit för hög värme? Hälsningar Michelle

    ICA-köket

Testa liknande recept

  • Lemon meringue-pie (Amerikansk citronpaj)
    Betyg 3.7 av 5.58 personer har röstat
    Receptet har 12 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Blodapelsin- och marängpaj
    Betyg 2.9 av 5.10 personer har röstat
    Receptet har 5 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Godaste rabarberkakan
    Betyg 4.3 av 5.27 personer har röstat
    Receptet har 14 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Smörfrallor
    Betyg 4.6 av 5.5 personer har röstat
    Receptet har 4 kommentarer
    Receptet tar Över 12 timmar att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Äppelmunkar
    Betyg 4.9 av 5.15 personer har röstat
    Receptet har 2 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Avancerad svårighetsgrad
  • Clementincurd
    Betyg 5 av 5.2 personer har röstat
    Receptet har 1 kommentarer
    Receptet tar Över 60 min att tillaga
    Receptet har Medel svårighetsgrad