Våra olika kort

Klart du ska ha ett ICA-kort! Nu gäller det bara att bestämma dig för vilket. ICA-kortet finns nämligen i några olika varianter. Men oroa dig inte, här går vi igenom vad som skiljer de olika korten åt, så att du enkelt kan välja det ICA-kort som passar dig allra bäst.

Jämför våra olika kort

ICA-kortICA-kort

Sveriges populäraste förmånskort har alltid dig, och hela din familjs, välbefinnande i fokus. Enkelt, kostnadsfritt och belönande att använda. ICA-kortet finns i två varianter: ett rent bonuskort för dig som helst betalar med ett annat kort, och ett betalkort för dig som vill hålla koll på dina inköp på ICA.

Ansök om ICA-kort   Ansök om ICA-kort med betalfunktion


ICA Bankkort – vårt vanliga bankkortICA Bankkort

ICA Bankkort är vårt vanliga kontokort. Det är ett MasterCard som accepteras världen över och är kostnadsfritt för ungdomar under 21 år. Du får bonus när du handlar på ICA och enreseförsäkring ingår när du betalar resan med kortet.

ICA Bankkort är utrustad med en funktion för kontaktlösa betalningar, som gör att du kan "blippa" småköp under 250 kronor. Mer om funktionen kan du läsa på icabanken.se

Mer om ICA Bankkort på icabanken.se


ICA Bankkort Plus – kreditkort och kontokort i ettica-kort

Bankkort Plus är ett kombinerat kreditkort och kontokort. Kortkrediten är räntefri i upp till 60 dagar. När du handlar på ICA eller tar ut pengar med kortet, så används pengarna du har på kontot. Alla köp du gör utanför ICA, hamnar på en faktura som betalas månadsvis. Du kan välja att betala hela beloppet, eller skjuta upp en del. Du betalar bara ränta på den del som du skjuter upp.

ICA Bankkort Plus är utrustad med en funktion för kontaktlösa betalningar, som gör att du kan "blippa" småköp under 250 kronor. Mer om funktionen kan du läsa på icabanken.se

Mer om Bankkort Plus på icabanken.se
Se en kortfilm om hur Bankkort Plus fungerar


ICA Bankkort Maestro – kort för ungdomarICA Bankkort Maestro

Ett bankkort anpassat för ungdomar. Med vårt Maestro-kort kommer du åt dina pengar var du än är. Kortet är kostnadsfritt för alla som är under 21 år. I Maestro-kortet ingår: ett konto med ränta på insatta pengar, fria uttag världen över och möjligheten att kolla saldot via mobilen eller webben.

ICA Bankkort Maestro är utrustad med en funktion för kontaktlösa betalningar, som gör att du kan "blippa" småköp under 250 kronor. Mer om funktionen kan du läsa på icabanken.se

Mer om Bankkort Maestro på icabanken.se


Vilket av våra kort passar dig?

Här har vi sammanställt vad som ingår i ICAs olika kort, så att du enkelt kan jämföra och se vilket som passar dig bäst.

 
ICA-kort
ICA-kort med betalfunktion
ICA Bankkort & ICA Bankkort Maestro
ICA Bankkort Plus
ICA-bonus, 1 % för köp på ICA 1
Ja
Ja
Ja
Ja
Personliga rabatter
Ja
Ja
Ja
Ja
Tidningen Buffé
Ja
Ja
Ja
Ja
Betala på ICA
 
Ja
Ja
Ja
Betala överallt
 
 
Ja
Ja
Uttag och insättningar i kassan i ICA-butik
 
Ja
Ja
Ja
Uttag i automater
 
 
Ja
Ja
Kontaktlösa betalningar
 
 
Ja
Ja
Kontokredit
 
 
Ja 2
Ja
Räntefri kortkredit
 
 
 
Ja
Kundservice per telefon
Ja
Ja
Ja
Ja
Internet- och mobilbank
 
 
Ja
Ja
Betala räkningar
 
 
Ja
Ja
Swish
 
 
Ja
Ja
Reseförsäkring
 
 
Ja 2
Ja
Avbeställningsskydd
 
 
Ja 2
Ja
Utökad reseförsäkring 3
 
 
 
Ja
 Möjlighet till dubbel bonus på ICA*
 
 
Ja
Ja

1 För varje krona av bonusgrundande inköp får du en poäng i ICA-bonus. Bonusgrundande inköp gäller ej förmedlade varor (t ex tobak, spel, lotter, frimärken, tidningar) och receptbelagda läkemedel.

2 Gäller endast ICA Bankkort. Reseförsäkring och avbeställningsskydd ingår inte i ICA Bankkort Maestro.

3 Som till exempel ger dig högre ersättning om ditt bagage blir försenat på utresan.

*Dubbel bonus på ICA får du om du också sparar, lånar eller försäkrar hos oss. Mer om villkoren för dubbel bonus.