Hej!

Du verkar ha en gammal webbläsare. Uppdatera för att få ut det mesta av ICA.se.

Recept

Veganska revbensspjäll av tofu

Revbensspjäll ska både vara både smakrika och saftiga, och det är även vår veganska variant som passar utmärkt på julbordet. Vi gör veganska revbensspjäll på tofu som glaseras i en sås med plommon, ingefära och söt sojasås.

Ingredienser

  • 8 urkärnade torkade plommon
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 2 krm mald kryddnejlika
  • 2 stjärnanis
  • 2 1/2 dl ketjap manis
  • 1 dl vatten
  • ca 400 g tofu

Näringsvärde per portion

Energi: 1245 kj / 297 kcal
Protein:13 g
Kolhydrater: 51 g
Fett: 5 g
Salt: 1 g

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200˚C.
  2. Skär plommonen i tärningar. Skala och riv ingefäran.
  3. Blanda plommonen med ingefäran, nejlika, stjärnanis, ketjap manis och vatten i en kastrull och sjud ca 8 minuter.
  4. Skär tofun i ca 2 cm breda stavar och blanda med såsen. 
  5. Lägg allt i en ugnssäker form och stek mitt i ugnen ca 15 minuter. Vänd tofun någon gång under tiden.

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Kommentarer

Åsa Ceder Anmäl

Jag har gjort en sats nu, har ställt in de ogräddade i kylen tills det är dax att äta. Tänkte att de får stå och dra och få mera smak. Vi får se hur de blir.

Thea Enhörning admarker Anmäl

Går det att göra dessa i förväg och sedan värma upp? Hur skulle ni isåfall rekommendera att förvara och värma upp dem?

Lägg till en egen kommentar.