Tonfisk med alger, sesam och wasabimajonäs
Hur låter vit tonfisk som är vänd i svarta sesamfrön och skuren i skivor? Till det serverar du alger frästa i olja och blandade med kokta glasnudlar, salladslök, chili och koriander. Förhöj smakupplevelsen med wasabimajonnäs.
Ingredienser
4 portioner
2 förp fryst vit tonfisk (à 280 g)
125 g salladslök
1 kruka koriander
1 röd chilifrukt
2 dl majonnäs
1 msk wasabipasta
4 port glasnudlar
100 g glasört (eller 60 g saltört och 40 g havslilja)
2 msk rapsolja
salt och peppar
1 tsk sesamolja
1 dl svarta sesamfrön
För alla
Rätten är fri från gluten, mjölkprotein, laktos.
Gör äggfri: välj äggfri majonnäs.
Gör så här
Tips
Får du inte tag på glasört, använd gärna gröna bönor.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi3629 KJ / 863 kCal
Fett55 g
Salt3 g
Kolhydrater57 g
Protein37 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer