Rödlök- och äppelchutney med nejlika och ingefära

Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat
0
Rödlök- och äppelchutney med nejlika och ingefära

Rödlöks- och äppelchutney är ett sötsyrligt och fantastiskt gott tillbehör till julens prinskorvar. Chutneyn håller i ett par veckor i kylen och passar också utmärkt till annandagens kalkonstek.

Rödlök- och äppelchutney med nejlika och ingefära

Ingredienser

8 bufféportioner
3   äpplen
2   rödlökar
1 msk  riven färsk ingefära
1/2 dl  farinsocker
1/2 dl  rödvinsvinäger
1/2 dl  vatten
1 krm  mald nejlika
salt

Till servering

1/2   kruka gräslök
kycklingprinskorv eller prinskorv

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärde per port exkl serveringstillbehör.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.3 av 5.
8 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi240 KJ / 57 kCal
Fett0.1 g
Salt0.1 g
Kolhydrater13 g
Protein0.4 g

Testa liknande recept

Apelsin- och stjärnanisglacerad kyckling
Betyg 4.2 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kryddiga veganska köttbullar av ris och kikärter
Betyg 3.5 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kladdkaka med chutney på torkade frukter
Betyg 4 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Chokladkaka med pepparkakssmak
Betyg 4 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Lök och pumpachutney
Betyg 3.8 av 5.
5 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grillad kycklingsteak med rökt chiliglaze
Betyg 4.7 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga