Picklad rödlök
Sugen på något nytt till dina tacos eller hamburgare? Då är picklad rödlök perfekt. Det enda du behöver är ättika, rödlök och socker. Skiva löken i tunna ringar som du sen lägger i lagen och låter stå över natten. Det är riktigt vackert och smakligt. För lite extra sting kan du addera en gnutta chili i lagen.
Ingredienser
8 portioner
2 normalstora rödlökar
1 dl socker
1/2 dl ättiksprit (12%)
1 dl vatten
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.
Gör så här
Tips
Picklad lök håller ca 1-2 veckor i kylen.
Det går bra att byta rödlök mot gul- schalotten eller silverlök.
Det går bra att byta rödlök mot gul- schalotten eller silverlök.
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi61 KJ / 15 kCal
Fett0 g
Salt0 g
Kolhydrater3 g
Protein0.3 g
Kommentarer
Enkelt. Snabbt. Väldigt gott!
Anita
2024-04-17Lätt picklat och så gott
Anna-karin
2024-04-14Toppen!
Örn enok
2024-04-02