Pannkakor med ljummen hallonkompott och kvarg

Betyg 4 av 5.
29 personer har röstat
1
Pannkakor med ljummen hallonkompott och kvarg

Lite nyttigare pannkakor med riven morot i smeten. Egen bärkompott och kvarg i stället för grädde och sylt är också sunda val. Än mer inbjudande blir de nygräddade pannkakorna med citronmeliss på toppen.

Pannkakor med ljummen hallonkompott och kvarg

Ingredienser

4 portioner

Hallonkompott

1/2 dl  vatten
1 msk  socker
250 g  frysta hallon

Pannkakor

1   morot
2   ägg
2 1/2 dl  vetemjöl
2 krm  salt
6 dl  mjölk
2 msk  smör till stekning

Till servering

2 dl  kvarg (10%)
4   kvistar citronmeliss

För alla

Innehåller ägg.
Gör glutenfri: byt ut vetemjöl mot glutenfri fin mjölmix alternativt köpa glutenfriapannkakor.
Gör laktosfri: välj laktosfri kvarg.
Gör mjölkproteinfri: byt ut kvarg mot iMat fraiche (innehåller havre) eller Sour Supreme (innehåller soja).

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4 av 5.
29 personer har röstat

Kommentar

En kan ju också lära barn att inte se grönsaker som något osmakligt och därmed inte behöva "gömma" dom i "god" mat.

Maja

2021-04-21

Näringsvärde per portion

Energi1745 KJ / 418 kCal
Fett17 g
Salt1.1 g
Kolhydrater43 g
Protein20 g

Testa liknande recept

Grillad munk med hallon och blåbär
Betyg 3.5 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Mango med kvarg och kokostopping
Betyg 3.3 av 5.
6 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 15 min att tillaga
Ugnsbakade nektariner med hallon och mandel
Betyg 4 av 5.
7 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Fiskgratäng med krämig kokossås och wokade grönsaker
Betyg 3.9 av 5.
47 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Enkel kycklingpasta med rostade tomater och basilika
Betyg 3.8 av 5.
11 personer har röstat
Under 45 min att tillaga