Ol’Swedish Salmon Wrap
En klassisk svensk sommarrätt är Ol´Swedish Salmon Wraps med lax, ansjovis, ägg och sommarträdgårdens läckerheter. Servera röran på tortillabröd med stora klickar gräddfil.
Ett recept från:
Buffé nr 2, 2011
Ingredienser
4 portioner
8 potatisar (gärna små, 8 st motsvarar ca 400 g)
2 msk smör
1 tsk flingsalt
4 ägg
4 ansjovisfiléer
300 g gravad lax
1 rödlök
1 knippe gräslök
1 kruka dill
8 körsbärstomater
1 kruka sallad
2 dl gräddfil
4 stora tortillabröd
nymalen svartpeppar
För alla
Gör glutenfri: välj glutenfritt specialbröd.
Gör laktosfri: använd laktosfritt matfett och laktosfri gräddfil.
Gör mjölkproteinfri: byt smör mot mjölkfritt matfett, byt gräddfil mot mjölkfritt, t ex Sour Supreme (innehåller soja).
Gör äggfri: uteslut äggen.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Kommentarer