Grön ärthummus

Betyg 2.9 av 5.
55 personer har röstat
1
Grön ärthummus

Den arabiska röran hummus görs traditionellt på kikärtor. Här används i stället gröna ärter och mynta som ger en frisk och smakrik röra. Ärthummusen är lika god att dippa grönsaker och chips i som till sallad, en bit panerad fisk eller som smörgåspålägg.

Ett recept från:
Buffé nr 3, 2015

Grön ärthummus

Ingredienser

Ger ca 5 dl
500 g  gröna ärtor
1 dl  kallpressad rapsolja
1 msk  tahini
färskpressad juice av 1   citron
1/2 dl  hackad mynta
2 krm  salt
1 krm  peppar

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Näringsvärdet är beräknat per dl.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
55 personer har röstat

Kommentar

Supergod! Perfekt att piffa upp fiskpinnar med denna. Har även gjort burgare med denna, sallad och fiskpinnar.

Cecilia

2022-01-15

Näringsvärde per portion

Energi521 KJ / 125 kCal
Fett5 g
Salt0.28 g
Kolhydrater10 g
Protein6 g

Testa liknande recept

Gul hummus
Betyg 3.3 av 5.
9 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Kikärtsdipp
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Över 60 min att tillaga
Sötpotatishummus med rostad mandel
Betyg 5 av 5.
8 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Papadums med ärthummus, tomatsylt och mynta
Betyg 1.8 av 5.
6 personer har röstat
Över 60 min att tillaga