Spetskål på grillen med dressing och äppelsallad
Spetskål, äpple och dill är en fin kombination som passar riktigt bra på grillen! Servera som tillbehör eller gör salladen till tallrikens huvudnummer. Fläskytterfilé är gott till – och färskpotatis för den som är lite hungrigare.
Ingredienser
4 portioner
1 rödlök
1 kruka dill
1 msk söt senap (gärna grovkorning)
2 msk vitvinsvinäger
4 msk rapsolja
salt och svartpeppar
1 äpple (Granny smith)
3 msk smör
1 stort spetskålshuvud
Till servering
kokt färskpotatis
grillad kalv- eller fläskfilé
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller använd olivolja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller använd olivolja.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi2212 KJ / 530 kCal
Fett26 g
Salt0.5 g
Kolhydrater33 g
Protein37 g
Kommentarer
Varför bara en kruka dill. Vi körde med 2!
Sofia
2022-08-31Dill??? Och en hel kruka? Ta bort! 😑
Christina
2022-08-26Så himla gott!!
Hans
2022-08-24