Spetskål på grillen med dressing och äppelsallad

Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat
5
Spetskål på grillen med dressing och äppelsallad

Spetskål, äpple och dill är en fin kombination som passar riktigt bra på grillen! Servera som tillbehör eller gör salladen till tallrikens huvudnummer. Fläskytterfilé är gott till – och färskpotatis för den som är lite hungrigare.

Spetskål på grillen med dressing och äppelsallad

Ingredienser

4 portioner
1   rödlök
1   kruka dill
1 msk  söt senap (gärna grovkorning)
2 msk  vitvinsvinäger
4 msk  rapsolja
salt och svartpeppar
1   äpple (Granny smith)
3 msk  smör
1   stort spetskålshuvud

Till servering

kokt färskpotatis
grillad kalv- eller fläskfilé

För alla

Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör eller använd olivolja.
Gör mjölkproteinfri: välj mjölkproteinfritt matfett eller använd olivolja.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.4 av 5.
12 personer har röstat

Kommentarer

Varför bara en kruka dill. Vi körde med 2!

Sofia

2022-08-31

Dill??? Och en hel kruka? Ta bort! 😑

Christina

2022-08-26

Så himla gott!!

Hans

2022-08-24

Näringsvärde per portion

Energi2212 KJ / 530 kCal
Fett26 g
Salt0.5 g
Kolhydrater33 g
Protein37 g

Testa liknande recept

Ägg- och räksmör
Betyg 2.9 av 5.
7 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Potatisknyten med fläskfilé
Betyg 3.5 av 5.
6 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Salsiccia med salladslök och örtdipp
Betyg 1 av 5.
1 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Under 45 min att tillaga
Rostad paprika- och kaprisröra
Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Helgrillad kyckling med sommarprimörer och wasabimajonnäs
Betyg 3.5 av 5.
31 personer har röstat
Över 60 min att tillaga