Citron- och fänkålsstekt kycklinglårfilé med fetaostcrème
Inled med en saftig kyckling med smak av välgörande fänkål och citron. Överraska sedan med en frisk sallad gjord på betor, lök, bönor och rucola. Toppa med fetaostcrème. Det doftar succé.
Ingredienser
8 bufféportioner
Betsallad
400 g gul- eller rödbetor
150 g haricots verts (bönor)
50 g pumpakärnor
2 msk citronsaft
1 rödlök
3 msk olivolja
65 g rucola
Kyckling
8 kycklinglårfiléer (8 lårfiléer motsvarar ca 600 g)
salt
peppar
1 msk olivolja
2 tsk fänkålsfrön
rivet skal av 1 citron
Fetaostcrème
100 g fetaost
2 dl turkisk yoghurt
1/2 kruka körvel
För alla
Fri från gluten och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfria produkter av fetaost och matlagningsyoghurt.
Gör mjölkproteinfri: byt ut fetaost mot tofu eller annan mjölkproteinfri ersättningsprodukt. Byt ut yoghurt mot mjölkproteinfritt ersättningsalternativ.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1151 KJ / 275 kCal
Fett16 g
Salt0.5 g
Kolhydrater9 g
Protein23 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer