Avokadosallad med råhyvlad sparris och pinjenötter

Betyg 3.6 av 5.
37 personer har röstat
0Klimatsmart
Avokadosallad med råhyvlad sparris och pinjenötter

En somrig sallad som kan njutas som både en komplett rätt eller som tillbehör. Smaken från de rostade pinjenötterna och hyvlad Västerbottensost tillför ytterligare en dimension. Kan även serveras ljummen, genom att koka färsk potatis, riva Västerbottensost över och vända ner i salladen.

Avokadosallad med råhyvlad sparris och pinjenötter

Ingredienser

4 portioner
250 g  frysta sojabönor
2   buntar grön sparris
1/2 dl  olivolja alt kallpressad rapsolja
1   citron (rivet skal och saft)
salt och peppar
2   avokado
1   påse rucola
4 msk  rostade pinjenötter
100 g  Västerbottensost

För alla

Fri från gluten, laktos och ägg.
Innehåller mjölkprotein.Recept och bild från Västerbottensost.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 3.6 av 5.
37 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi1893 KJ / 452 kCal
Fett37 g
Salt1.17 g
Kolhydrater9 g
Protein18 g

Klimatguide

0 - 0,5 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Fikoncarpaccio med pinjenötter och ostcrisp
Betyg 3.1 av 5.
34 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Green goddess-röra
Betyg 4.8 av 5.
27 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Under 60 min att tillaga
Sparris med sardellmajo och pinjenötter
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Rödbetssallad med grillad halloumiost
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dillpesto med Västerbottensost
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga