Wokad kinakål med bacon
Krispig kinakål, även kallad salladskål, får spela huvudrollen i denna grönsaksrätt med salta, rökiga toner av bacon och asiatisk touch av aromatisk sesamolja. Bjud som ensamrätt eller som tillbehör.
Ett recept från:
Buffé nr 9, 2013
Ingredienser
4 portioner
600 g kinakål
1 paket bacon (à 140 g)
2 vitlöksklyftor
3 msk neutral olja
1 1/2 dl vatten
1/2 tsk salt
1 tsk konc kycklingfond
1 msk potatismjöl
1/2 tsk sesamolja
För alla
Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg, men kontrollera innehållet i fonden.
Gör så här
Har du lagat receptet?
Näringsvärde per portion
Energi1146 KJ / 274 kCal
Fett22 g
Salt2.2 g
Kolhydrater10 g
Protein7 g
Klimatguide
0 - 0,5 kg CO2e/portion
Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.
Kommentarer
Enkel och god maträtt! Tog 2 paket bacon då jag hade en rätt stor kinakål och tog en kycklingbuljongtärning i stället för fond.
Erika
2023-11-04Blaskigt, smaklöst. Blä!!
Sabina
2023-09-07Galet bra rätt med smaker utom denna värld och sesamoljan på slutet gjorde det lilla extra!
Camilla
2022-06-19