Tahinisallad

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat
0
Tahinisallad

Den här salladen med sesampasten tahini, böngroddar och kinakål blir ett fräscht tillbehör till wok, soppa ris- och nudelrätter eller lite vad som helst. Japansk soja och risvinäger förstärker den asiatiska smaken. Välj färska böngroddar för bästa resultat.

Ett recept från:
Buffé nr 10, 2016

Tahinisallad

Ingredienser

4 portioner
2 msk  tahini (sesampaste)
2 msk  japansk soja
1 1/2 msk  flytande honung
1 tsk  risvinäger
180 g  mungbönsgroddar
250 g  strimlad kinakål
2 msk  hackad gräslök

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 5 av 5.
1 personer har röstat

Kommentarer

Näringsvärde per portion

Energi468 KJ / 112 kCal
Fett4 g
Salt1.38 g
Kolhydrater12 g
Protein5 g

Testa liknande recept

Tarator – Tahinisås
Betyg 3.4 av 5.
5 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Broccoli- och ärtsallad med sesam och koriander
Betyg 3.9 av 5.
22 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Vitkålssallad med tahinidressing
Betyg 3 av 5.
2 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grön ärthummus
Betyg 2.9 av 5.
56 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Kimchidipp
Betyg 3.3 av 5.
4 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Grillad sallad med tahinidressing
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 30 min att tillaga