Svamp- och quinoaburgare med picklade senapsfrön och vitlöksmajonnäs

Betyg 4.6 av 5.
52 personer har röstat
14
Svamp- och quinoaburgare med picklade senapsfrön och vitlöksmajonnäs

Denna svamp- och quinoaburgare med parmesan är en riktig höjdare. Med picklade senapsfrön, vitlöksmajo och färdig surkål tar du vegoburgaren till nya höjder.

Ett recept från:
Buffé nr 5, 2017

Svamp- och quinoaburgare med picklade senapsfrön och vitlöksmajonnäs

Ingredienser

6 portioner

Picklade senapsfrön ca 3 dl

2 1/2 msk  gula senapsfrön
1 1/2 msk  bruna senapsfrön
1/2 dl  ättiksprit (12%)
1 dl  rörsocker
1 1/2 dl  vatten

Burgare

4   schalottenlökar
400 g  champinjoner (gärna kastanjechampinjoner)
1/2   röd chili
2 msk  rapsolja
2 msk  rödvinsvinäger
2 msk  smör
5 dl  kokt quinoa
3 msk  rostade finhackade valnötter
150 g  finriven parmesan
1 dl  panko (asiatiskt ströbröd)
2   ägg
2 krm  salt

Vitlöksmajonnäs ca 1 1/2 dl

1 1/2 dl  majonnäs
2   pressade vitlöksklyftor
1 msk  färskpressad citronjuice
1 krm  salt
1/2 krm  peppar

Panering till burgarna

1 3/4 dl  vetemjöl
3   ägg
2 dl  panko (asiatiskt ströbröd)
1 dl  kokt quinoa
rapsolja (till stekning)

Tillbehör

smör (till stekning)
6   hamburgerbröd
1 1/2 dl  surkål

För alla

Innehåller gluten, mjölkprotein och ägg.
Gör laktosfri: välj laktosfritt smör. Kontrollera innehållet i majonnäsen.

Gör så här

Tips

Receptet är från Martin Nordins kokbok “Gröna burgare”. Han föredrar att fritera burgarna. Då låter han dem först ligga i frysen minst 4 timmar. Efteråt panerar han dem precis som vid stekning och friterar dem i 190°C het olja i en kastrull på spisen. De eftersteks sedan i ugnen i 5-10 minuter. Martin friterar helst i jordnötsolja, eftersom den har neutral smak och tål höga temperaturer.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 4.6 av 5.
52 personer har röstat

Kommentarer

Väl värt tiden det tar att göra dessa burgare! Såå goda!

Malou

2022-06-30

Magiskt god burgare! Tycker att det är svårt att få dem att hålla ihop vilket är mycket frustrerande. Antar att man måste göra dem små i diametern och tjocka, eller?

Jenny

2022-01-15

God burgare tillslut men oj vilken tid och energi det tog innan det var klart.. Efter 2,5 h matlagning var både jag och frugan helt slut och kunde inte riktigt njuta av kalaset.

Jonas

2021-05-31

Näringsvärde per portion

Energi4403 KJ / 1052 kCal
Fett53 g
Salt3.15 g
Kolhydrater106 g
Protein31 g

Klimatguide

0,5 - 1,40 kg CO2e/portion

Vad du äter kan göra stor skillnad, inte bara för dig själv, utan även för miljön och klimatet. Inspireras av våra klimatguidade recept som hjälper dig att minska klimatpåverkan – utan att för den skull minska på matglädjen.

Testa liknande recept

Quinoaburgare med avokado och grillad paprika
Betyg 4.4 av 5.
8 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Grillad quinoaburgare med cheddar och spetskålsslaw
Betyg 4 av 5.
4 personer har röstat
Under 60 min att tillaga
Grymt god gröt
Betyg 2.6 av 5.
176 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Tabbouleh med quinoa
Betyg 3.9 av 5.
8 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quinoa med blåbär och mandlar
Betyg 2.3 av 5.
3 personer har röstat
Under 30 min att tillaga
Quinoa- och fröknäcke
Betyg 4.3 av 5.
40 personer har röstat
Över 60 min att tillaga