Skrei med dill- och kaprisdressing

Betyg 2.9 av 5.
56 personer har röstat
1
Skrei med dill- och kaprisdressing

Skrei, sitt konstiga namn till trots, är en variant av torsk. Börja med en snabbmarinering, sen strör du stötta dillfrön och peppar över fisken innan den steks. Servera med en smakrik dill- och kaprisdressing.

Skrei med dill- och kaprisdressing

Ingredienser

8 bufféportioner

Skrei

400 g  skreirygg med skinn (eller torskrygg)
1/2 msk  strösocker
1 tsk  salt
1/2 msk  dillfrö
2 krm  hel svartpeppar
2 tsk  olja (till stekning)

Sallad/dressing

2   hjärtsallad
1   kruka dill
2 msk  kapris
65 g  babyspenat
1/2   citron (1/2 citron motsvarar 1 msk citronsaft)
3 msk  kallpressad rapsolja
1 msk  dijonsenap
salt och peppar

Till garnering

2 msk  mandelspån

För alla

Fri från gluten, laktos, mjölkprotein och ägg.

Gör så här

Tips

Servera gärna med en bulgursallad på kokt bulgur, spenat, stjälkselleri, ärtor och citrondressing för mer mättande måltid.

Har du lagat receptet?

Vad tyckte du om receptet?

Betyg 2.9 av 5.
56 personer har röstat

Kommentar

Fräscht och gott!

Birgitta

2016-03-18

Näringsvärde per portion

Energi464 KJ / 111 kCal
Fett7 g
Salt1 g
Kolhydrater3 g
Protein10 g

Testa liknande recept

Kräming fänkålssallad med dill och kummin
Betyg 3.5 av 5.
11 personer har röstat
Under 15 min att tillaga
Inkokt skrei med spetskålsallad
Betyg 2.4 av 5.
17 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Dill- och ostbröd
Betyg 3.5 av 5.
12 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Kräftsill
Betyg 3.3 av 5.
10 personer har röstat
Under 45 min att tillaga
Strömmingsaladåb
Betyg 0 av 5.
0 personer har röstat
Över 60 min att tillaga
Grönkålsfrittata med citron och vitlök
Betyg 3.6 av 5.
30 personer har röstat
Under 45 min att tillaga